BG
BG EN
# Меню

Общи условия за ползване

Общи условия за ползване на интернет магазин www.elemento.bg

 

Основни приложения

Бутик Хоум Трейдинг ЕООД с ЕИК 200975157 и адрес на регистрация гр. Варна, ул. Безмер 64 е собственик на  онлайн/интернет магазин, който може да бъде достъпен на интернет адрес www.elemento.bg.  

Всеки Клиент на ELEMENTO.BG може да закупи предлаганите в онлайн магазина стоки, като спазва Общите Условия на интернет магазина.

Настоящите Общи Условия описват начина, по който се извършва покупко-продажба през онлайн магазина ELEMENTO.BG и се считат за договор за покупко–продажба между Клиента и Бутик Хоум Трейдинг ЕООД.

 Договорът за покупко-продажба  се счита за сключен от момента на направената покупко-продажба в интернет магазина и извършеното предварително заплащане от страна на Клиента.

 

Поръчка

Изключителен достъп до услугата на ELEMENTO.BG има всеки Клиент, който желае да направи поръчка през интернет магазина. Поръчките се правят безплатно и доброволно от страна на Клиента, чрез добавянето им в кошницата за поръчки ELEMENTO.BG и въвеждане на необходимите детайли, за да може поръчката да бъде завършена.

За да може системата на ELEMENTO.BG да входира поръчка е необходимо Клиента да предостави необходимата за това информация.

В случай, че Клиента не желае да въвежда информация, а предпочита да входира поръчка по телефон, може да използва бутона за бърза поръчка наличен в страницата на всеки продукт. След заявяване на желание за поръчка Консултант на ELEMENTO.BG ще се свърже с Клиента използвайки предоставените от негова страна координати за обратна връзка.

Всички продукти, които се предлагат от ELEMENTO.BG са налични за поръчка към момента на самата поръчка. Детайлите по поръчката се потвърждават по телефон с наш Консултант. Тъй като актуалните наличности се обновяват на всеки 24 часа е възможно определен артикул да не е наличен на склад и да изисква по-дълга доставка. Последното се уточнява с наш сътрудник.  Всяка поръчка се финализира от Консултант на магазина по телефон. Ако между момента на поръчка и потвърждението с Клиента продукта е изчерпан, ELEMENTO.BG има право да анулира поръчката, като възстанови заплатената от Клиента сума по банков път.

При завършване на поръчката Клиента се съгласява с общите условия и политиката за поверителност на сайта ELEMENTO.BG. Чрез отбелязване на бутона Съгласен съм с общите условия и политиката за поверителност на сайта. , Клиента се съгласява и извършва електронно потвърждение, с което декларира, че е запознат с Общите Условия.

 

Продукти

Всички продукти предложени на сайта  www.elemento.bg са представени, чрез изображения, които са предоставени от вносителя или  производителя на конкретния продукт. Всички изображения имат за цел да представят продукта реалистично, но при евентуални разминавания в цветове и реалния продукт Бутик Хоум Трейдинг ООД не носи отговорност.

 

Доставка

Всички продукти предлагани от ELEMENTO.BG се доставят до точен адрес предоставен от страна на Клиента.

Повечето продукти се предлагат с промоционална безплатна доставка, която се извършва до входа на сградата. В зависимост от продукта е възможно да се начисли такса за доставка предварително уточнена с Консултант по телефона.  Процеса по разтоварване и носене на закупената стока до вратата на Клиента не е включен в предлаганата услуга. Всички стоки се доставят до адрес на Клиента във фабрична опаковка и разглобен вид. Монтажът не е включен в предлаганата от ELEMENTO.BG услуга.

В зависимост от артикула условията по доставката се уточняват допълнително със служител по телефона. 

В зависимост от големината на пратката е възможно доставката да се осъществи в няколко поредни дни. Артикулите с големи габарити изискват специализиран транспорт, което може да наложи доставка в последователни дни.

Срокът на доставка може да варира и се уточнява с Консултант на магазина. В големите населени места доставка се извършва в дните от понеделник до събота, а в по малките населени места всяка седмица в определен за това ден от страна на куриерската фирма.

Срока на доставка обявен към Клиента се счита за ориентировъчен. В зависимост от конкретния продукт, срока на доставка се уточнява с консултант на магазина. Молим, да имате предвид, че поради спецификата на артикулите, по-големите габарити и натовареността на куриерските фирми може да бъде отчетено евентуално забавяне, което не зависи от търговеца.

 

Плащане

Поръчките направени през сайта на ELEMENTO.BG може да бъдат заплатени по

 • Банков път
 • С карта през системата на E-Pay
 • С код на каса  генериран от системата на Easy Pay
 • На изплащане, чрез услугата на  TBIPay
 • С наложен платеж за определени продукти
 • С 40% предплащане по банков път на продукти, които трябва да се произведат по индивидуална поръчка на Клиента
 • Плащане с банкова карта, през ВПОС (услугата предстои да бъде активирана)

Отказване от Договора, връщане на продукт и рекламация

Всеки продукт може да бъде върнат или заменен в срок от 14 дни от неговото получаване. Връщането с извършва за сметка на купувача.

След като поръчката бъде доставена и получена от Клиента при евентуален иск за връщане на продукта е необходимо да се свържете с нас.  

Клиента също може да върне продуктите, закупени по Договор и е в правото си да получи цялата сума заплатена за продуктите в следните ситуации:

 • Продуктите имат груби повреди, които ги правят несъответни;
 • Доставените продукти са различни (спецификации, количество и др.) спрямо направената поръчка;
 • Продуктите имат производствени дефекти.

В случай, че Клиента реши да предяви правото си на връщане на продукт, последното може да се осъществи единствено в срока предвиден от закона, а именно 14 дни.

Иск за връщане на продукт може да бъде предявен единствено, чрез писмена кореспонденция по имейл.  Всички заявки за връщане на продукт трябва да бъдат изпратени по имейл – contact@elemento.bg, където трябва да бъде посочено,  че на основание чл. 50 от ЗЗП Клиента се  отказва от договора за покупка, като задължително посочи банкова сметка, по която да му бъде възстановена заплатената от него цена на продукта.

В имейла трябва да бъдат посочени имена на Клиента, както и номер на поръчка. Ако продукта е доставен с транспортни дефекти, Клиента трябва да потвърди последното и изпрати снимки, които потвърждават дефекта.

Използвайте формуляр за упражняване право на отказ, който може да изтеглите ето тук

За да бъде приет продукта и счетен, като валиден за връщане е необходимо да бъде опакован в оригиналните транспортни опаковки и върнат в точният брой пакети, както при получаването. Пример: ако продукта е доставен в три пакета, той следва да бъде върнат в три пакета.

В случай, че продукта е бил монтиран и демонтиран, връщането му няма да бъде уважено, тъй като последното може да наруши оригиналната му стойност.

В стремежа си да съдействаме на Клиента за част от продуктите си предлагаме безплатно връщане на артикула. Възможност за последното се предоставя в писмена форма по имейл, след получен иск за връщане на продукта. В случай, че  има възможност за безплатно връщане, след като искането бъде получено, наш Консултант уточнява с Клиента подходящ ден за вземане на артикула. Този ден е възможно да бъде насрочен единствено в диапазон от понеделник до петък.  Клиента се задължава да предаде на куриера закупеният от него артикул в не нарушена опаковка и същият вид, както е бил получен.

В случай, че Договор е сключен между юридически лица и е издадена фактура на  търговско дружество, се счита се, че сделката е сключена между търговци, поради което Законът за защита на потребителите не се прилага, тъй като той предоставя защита единствено за потребители – физически лица. В този случай заявяване на връщане в срок от 14 дни след получаване на продукта няма да бъде уважено и ще се процедират възможностите за замяна (в случай, че има цялостно нарушение), поправка, частична замяна на конкретни елементи или изпращане на конкретни елементи.

Връщане на сума по заплатен и върнат продукт

Търговецът се задължава да върне заплатената сума в срок от 14 дни от получаването на уведомлението за отказ, както е предвидено по закон. Той обаче може да отложи възстановяването на сумата, ако не е получил стоките или доказателство, че сте ги върнали. Всички клиенти са задължени да запазят бележката получена при връщане на стоката и я изпратят по имейл към имейла посочен от търговеца - contact@elemento.bg

В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на суми става, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок от 14 дни.

Рекламация

При рекламация, търговецът е длъжен да я удовлетвори,  като я отремонтира. В случай че са налице няколко неуспешни ремонта, може да се стигне до извод, че стоката е с фабричен дефект, съответно подлежи на замяна с изправна стока от същия вид. В случай че търговецът не разполага с наличности от същата стока, едва тогава има задължение да възстанови платената сума.

Всички рекламации трябва да бъдат предявени в писмен вид на contact@elemento.bg, като бъдат посочени имена на Клиента, номер на поръчка и снимки, които демонстрират конкретния дефект.

Правото на рекламация и правото на отказ от договора от разстояние са две различни права, които не могат да се упражняват едновременно. 

Отказване от Договора, връщане на продукт и рекламация се извършват единствено по имейл. Номерът за контакти посочен в сайта е към отдел продажби и не се използва за приемане на рекламации или анулиране на поръчки.

Гаранция

Продуктите на ELEMETO.BG се предлагат с гаранция предоставена от производителя. Гаранцията може да включва замяна, ремонт или цялостно връщане на стоката - само в случаите, когато производителя не може да извърши замяна или ремонт.

Гаранцията на продуктите няма да важи при следните случаи:

 • Продукта е с нарушена опаковка, разглобяван или използван
 • Продукта има дефекти и следи от употреба
 • Продукта е в различно състояния от търговския вид, в който е бил доставен

Стоков кредит / Закупуване на изплащане 

Продуктите в ELEMETO.BG могат да бъдат закупени на изпащане, чрез възможност за стоков кредит от TBI. В страницата на продукта е интегриран бутон Купи на изплащане с TBIPay. В случай, че Клиента предпочете тази опция системата препраща  Клиента към системата на TBI. След подадена заявка техен служител се свързва с Клиента за уточняване на детайли. Ако заявката за стоков кредит бъде одобрена, служител на ELEMETO.BG се свързва с Клиента за уточнение на условията и данните свързани с доставката.