Освежи дома си с Фън Шуй съвети за дома

Освежи дома си с Фън Шуй съвети за дома

20 април 2021

Фън шуй е практика на повече от 3000 години. В основата на изкуството с родина Китай е философията, че средата в която живеем и заобикалящото ни жизнено пространство се отразява върху начина ни на живот.

 

Основна цел на прилагането е на фън шуй у дома е създаването на хармонично и балансирано пространство. Много често ние избираме красиви мебели, държим на качеството и се стараем да не правим компромис, но рядко се замисляме, че диванът например трябва да е в определен цвят хармонизиращ обстановката и съчетан по правилен начин с пропорциите на помещението.

 

Разбира се създаването на балансирано пространство не е лесна задача и има специалисти, които се занимават точно с това. Въпреки това, има съвети за начинаещи, които ще са от полза на тези, които биха искали с няколко лесни стъпки да направят положителна промяна в пространството на дома.

 

 

 

 

 

 

Входната врата

 

През входната врата освен обитателите и гостите на Дома влиза и енергията, която започва да циркулира във всички помещения. Позицията на вратата е от значение. Ако входното пространство позволява, се препоръчва вратата да се отваря навътре. По този начин приканваме чи.

 

Според фън шуй петте елемента – вода, огън, земя, метал и дърво имат съответни цвят и посока. В зависимост от посоката към която вратата е обърната, може да добавите различна декорация.

 

  • Елемент вода – посока север, цветове черен и син.
  • Елемент огън – посока юг, цвят червен.
  • Елемент земя – посоки североизток и югозапад, цвят жълт.
  • Елемент метал – посоки юг и югоизток, цвят бял.
  • Елемент дърво – посоки изток и югоизток, цвят зелен.

 

Ако не може да промените позицията на вратата, тогава добавете един от цветовете според посоката, като декорация в антрето и посрещнете позитивната енергия у дома.

 

Изхвърлете или запазете

 

Всеки предмет събира енергия. За да привлечете положителната чи енергия, огледайте внимателно всичко, което не ви трябва и оставете само предметите, които са свързани с положителни емоции. През годините всяко домакинство трупа излишни предмети, сувенири и подаръци, които реално не се използват, а някои от тях дори не се харесват на живущите. Мислете практично и разчистете всичко ненужно.

Продайте излишното онлайн използвайки една от многобройните платформи и ще останете изненадани. Прихода може да събере необходимата сума за онзи така харесван кокетен балконски комплект мебели, за който винаги не остават време и средства.

 

Въздух и светлина

 

Светлината е от ключово значение за положителната енергия, както и въздуха. При избора на цветове за мебелите в дневната или спалнята изберете наситени, топли и свежи цветове. Тъмните краски поглъщат светлината и правят малките помещения оптически още по-малки. Въздухът винаги трябва да е чист и свеж, а през студените зимни месеци, може да се снабдите и арома лампа. Използвайте етерични натурални масла, които имат свойството да създадат усещане за релакс, щастие и радост.