Основни грешки при избора на градинска мебел

Основни грешки при избора на градинска мебел

27 февруари 2021

Вълнението при покупката на първият комплект градински мебели е може би същото, като при покупката на къща с двор или апартамент с голяма тераса. В крайна сметка момента на оползотворяването на това, така желано пространство завършва със закупуването на мебели. Именно тук започват и въпросите за това какво да изберем, кой материал е подходящ и т.н. Много често клиентите подхождат към тази покупка емоционално, привлечени от визията на модела и красивата реклама.

 

Добре е да знаем, че не всичко представено в магазина в категория градина е подходящо.

 

От опита, който имаме до сега идентифицирахме няколко основни грешки при избора на  външни мебели.

 

  1. Избираме по визия

Визията със сигурност е ключова при избора на мебели, но знаете ли, че външните мебели могат да бъдат изработени от алуминий, метал, ковано желязо, неръждаема стомана, евкалипт, тиково дърво и много други? Всеки материал има специфични характеристики. Например алуминиевите маси и столове са олекотени и крайно неподходящи за райони със силен вятър или такива, които са в близост до морето. Ако районът където живеете се характеризира с висок процент на валежи, тогава изборът на градински мебели от естествена дървесина, също не трябва да е топ избор. Естественият ратан е скъп и красив, но подходящ единствено за пространства с навес или покрив, които осигуряват защита.

  1. Избираме сами

Ако имате колебания относно вида мебели, не инвестирайте средства, а време. Потърсете консултанти от мястото където сте харесали продукт и попитайте, за всичко, което Ви интересува. Клиента е длъжен освен качествена покупка да получи и качествено обслужване.

  1. Дъждовен план, за дъждовни дни

За да се радваме дълго на градинските си мебели, първо трябва да изберем материала. Много често, ако тук не направим грешка можем да сме спокойни, че няма да имаме бъдещи проблеми. Изкуствените материали, като полиратан, пластмаса са идеално решение. Те не изискват поддръжка и може целогодишно да се използват навън. Естественото дърво  от друга страна е скъпо удоволствие, което може да удвои стойността си, ако не е обработено с правилното покритие против влага и дъжд. Каквото и да сте си избрали, не забравяйте да планирате студените и дъждовни дни. Ако нямате навес, покрив или помещения за съхранение на градинските мебели се снабдете с покривала, които да осигурят необходимата протекция.