Съвети за декориране на нов дом

Съвети за декориране на нов дом

14 ноември 2021

 

Закупуването и преместването в нов дом е изключителна емоция, която освен със своите позитиви, може да доведе и до някои ситуации, които да предизвикат стрес и притеснение. Всеки от нас се стреми да създаде своето неповторимо място, което да превърне с своя неприкосновена крепост – място , което създава вътрешен уют, спокойствие и положителни емоции.

 


Много хора при обзавеждането на дома се стремят да подходят индивидуално следвайки собствената си интуиция и виждане. Работата на интериорния дизайнер е свързана с това, да интерпретира, това което имаме, като визия по функционален и удобен начин. Въпреки това, много хора отхвърлят тази възможност поради размера на модерните жилища, уверени в това, че биха могли да се справят сами с тази задача.


Ако и вие имате креативен подход, който искате да приложите самостоятелно не забравяйте за някои основни правила, които трябва да следвате при обзавеждането на дома.


Не започвайте с мебелите!


Празната стая изглежда лесна за обзавеждане – просто купуваме красив и удобен диван, холна секция и интериорни елементи и всичко изглежда готово. Всъщност това, е първата грешка, която повечето хора правят. Това, че сме попаднали на страхотна оферта за диван например, не означава, че на всяка цена трябва да го купим.
Първото и основно правило е да се запознаем с пространството. Много мебелни производители например работят по стандарт. Мебелите са със сходни размери на база търсене, но това изобщо не е гаранция, че общия стандарт е предпоставка за стандарта, който подхожда на вашият уникален дом.

 


Направете си чертеж!

 


Ако нямате достъп или опит за работа с 3D програма, подходете по класическият начин и на лист хартия начертайте разположението на мебелите.
Много често при закупуването на имот, продавача при представянето на помещението ни внушава определена визия посочвайки къде може да е дивана, кухнята, трапезната маса и т.н.

 

 

Think out of the box!

 

 

Излезте от рамките на общоприетия стандарт. Начертайте няколко проекта, разместете мисловно мебелите и вземете точни размери. Ще се изненадате, колко различни варианта ще откриете за вашето помещение.

 

 

Изберете си стил!

 

 

Почувствайте това, което ви харесва и намерете себе си. Само защото при ваши приятели са следвани актуални трендове в обзавеждането, не значи, че всеки дом трябва да бъде обзаведен по калъп, който се налага от производителите. Ако имате романтична нотка в характера и обичате да четете книги изберете класически мебели. Ако сте прагматици и обичате рационалното, изберете модерни и изчистени форми и дамаски в едни цвят. Ако обичате да мечтаете обзаведете в бохо стил.


Ако не сте сигурни, както точно искате и се притеснявате от крайния резултат си направете табло. Изрежете няколко снимки на желаните от вас мебели и си създайте идеен проект. Ако ви харесват различни стилове, направете си няколко табла. Направете дори табло, което съчетава смесени елементи от всичко, което ви харесва. Наблюдавайте таблата в рамките на няколко дни, асимилирайте визия, усетете обстановката и вземете крайно решение. Все пак това е вашият дом, няколко дни в размисли, няма да ви навредят, но необмислените и спонтанни покупки със сигурност ще е доста трудно да бъдат коригирани във времето. И не забравяйте, че мащабите в големите мебелни магазини за различни с тези на дома. Освен това, забележете, че почти всяка мебел е представена със съпътстващ декор и сет от мебели. Ако нямате намерение да купите директно всичко от варианта представен в магазина с най- малкия интериорен детайл, не забравяйте, че само една мебел например диван, няма да пресъздаде това, което това, което сте видяли.

 


Направете си бюджет и проучване!

 


Калкулирайте реалистичен бюджет за всяка стая и не правете прибързани покупки. Ако изведнъж харесате страхотен, но скъп трапезен стол, тогава не забравяйте, че ако сте с определен бюджет, това ще е за сметка на дивана или друга мебел. В този случай ще имате висок клас мебел на фона на нискобюджетни мебели и ще се получи дисбаланс между това, което очаквате и резултата, който ще получите. В днешно време има стотици магазини онлайн, които предлагат изобилие от мебели. Търсете находки и бъдете истински дизайнер. Нашият слоган е Choose Best, Live Better – изберете най-доброто и живейте добре, защото начинът не живот се определя от собствените ни решения, а нашият дом е в основата на хармонията, която зависи от нас и избора, който правим.

 

 


През последните няколко години, именно обзавеждането на градски апартаменти в морски стил се превърна в основен тренд. И това не е случайно. Според психолози морската тематика разсейва меланхолията, осигурява чудесна предпоставка за пълноценна почивка от натовареното ежедневие.

прочети още