Fast furniture

Fast furniture

23 юли 2021

Този израз, започва да застъпва все повече теми за дискусии във водещи блогове и списания за мебели. Така наречените бързи мебели или fast furniture много напомнят на израза fast food. Докато последното се свързва с асоциации за неправилно хранене и негативи върху здравето fast furniture застъпва все по-голям процент от пазара за мебели и се явява, като основна концепция на световни производители.

 

Последното от своя страна е разбираемо, тъй като закупуването не евтини мебели не е признак за нисък бюджет от страна на клиента, а по скоро говори а практичност и планиране. Детската стая например се явява винаги, като една от основните задачи за родителите и те се отнасят към нея с повишена отговорност. Но закупуването на  детска кошара например от висококачествен естествен материал се явява инвестиция, която не оправдава времето на реално ползване. В случая практиката показва, че матрака е от първостепенно значение, а самата кошара може да бъде изработена от разнообразни бюджетни материали, като пдч например, които ще оправдаят краткия срок на използване.  

 

Много млади хора залагат на бюджетни мебели, които от своя страна впечатляват с креативна визия, дизайн и цветове. Последното е разбираемо, тъй като все пак диван за няколко хиляди лева е сериозна инвестиция, а диван за около петстотин лева практически може да се подменя всяка година, което съответно би освежило интериора.

 

В днешно време рационалното мислене в избора на мебели, започва да отстъпва пред идеята, че веднъж се купува и избора, който правим при обзавеждането ще е този, който ще приемем като постоянен през следващите десет, двайсет години.

 

Ние от Elemento предлагаме практични предложения за обзавеждане на дневна, спалня, детска стая и градина за тези, които не обичат рутината и търсят разнообразие във всеки един детайл. А за тези, които все пак държат на дългосрочния подход сме подготвили дизайнерски предложения, които ще впечатлят и най-взискателния вкус.