Идеи при избора на градински мебел

Идеи при избора на градински мебел

10 март 2021

 

Градинските мебели, както и мебели за балкон и зимни тераси за важна част от обзавеждането на дома. Много хора прекарват месеци в търсенето на перфектния диван например и оставят външните пространства, като последна задача.

Те от своя страна не трябва да бъдат неглижирани, тъй като в крайна сметка там прекарваме голяма част от свободното си време.

Изборът обаче на подобен тип мебели се оказва трудна задача, тъй като използваните материали за тяхното производство за различни и понякога звучат странно. Естествен ратан, изкуствен ратан, пластмаса или метал…

Предлагаме няколко основни съвета, за това как да подберем правилните градински мебели.

  1. Лесни грижи

Основно правило при избора на градински мебели е лесната поддръжка. Препоръчваме да се избират материали, които не подлежат на амортизация дори ако са целогодишно навън. Полиратановите мебели или т.нар. изкуствен ратан например, са изработени от висококачествена пластмаса и освен с визия впечатляват със забележителна устойчивост на различни атмосферни влияния, дъжд, слънце и др.

  1. Избор на цветове

Както и във вътрешните пространства, така и в тези на открито изборът на цветове е от ключово значение. Въпреки, че цветовете на  външните мебели са доста сходни, изборът на декоративни цветни възглавници например, ще преобрази цялостната им визия.  

  1. Направете си списък

Вече на много места се предлагат разнообразие от аксесоари за градина. Когато попаднем в такъв магазин, обикновено искаме да купим от всичко и рядко съобразяваме пространството, с което разполагаме. Направете списък с точния брой свещи, чаши, поставки и лампички, от които имате нужда. Все пак външният ни кът за почивка трябва да предразполага и изглежда стилно, а не да прилича на гаражна разпродажба.