BG
BG EN
# Меню

Външно осветление

Цена
Външно осветление

Осветление за навън. Разнообразие от модели на градински лампи, стълбове , светлини, светлинни вериги и др. Външното градинско осветление служи за множество цели, като подобрява, както естетическата привлекателност, така и функционалността на външните пространства. Представяме някои често срещани видове градинско осветление:

 

Осветление на пътеката

 

Светлините на пътеката се инсталират по алеите или градинските пътеки, за да осветяват пътя и да повишават безопасността през нощта. Предлагат се в различни стилове, включително осветителни, осветителни тела за стълбове или тела за ниско напрежение, вградени в земята.

 

Прожектори и осветителни тела

 

Прожекторите и осветителните тела се използват за подчертаване на специфични елементи в градината, като дървета, храсти, скулптури или архитектурни елементи. Те създават фокусни точки и придават дълбочина и измерение на пейзажа, привличайки вниманието. 

 

Прожектори

 

Прожекторите са мощни светлини с широк лъч, които могат да осветяват големи площи от градината, като вътрешни дворове или външни жилищни пространства. Те осигуряват достатъчно яркост за дейности като забавление, хранене или организиране на събирания.

 

Осветление на верандата и стъпалата

 

Светлините на верандата и стъпалата се монтират върху или около зоните на настилка, стълбите или зоните за сядане на открито, за да подобрят видимостта и да предотвратят инциденти. Те повишават безопасността, като същевременно добавят декоративен щрих към външните пространства.

 

Градински стенни лампи

 

Монтираните на стената лампи могат да се монтират на външни стени, огради или стълбове, за да осигурят околна светлина и да създадат топла, привлекателна атмосфера в градината. Те могат да служат и като архитектурни акценти, добавяйки визуален интерес към външните стени.

 

Светлини и фенери

 

Светлините и фенерите са многостранни опции за осветление, които добавят чар и атмосфера към външните условия. Те могат да бъдат окачени между дърветата, драпирани върху перголи или нанизани покрай огради, за да създадат уютна, празнична атмосфера за събирания на открито или специални поводи.

 

Подводно осветление

 

За езера, водни обекти или плувни басейни могат да се инсталират подводни светлини, които да осветяват водата и да създават зашеметяващи визуални ефекти. Тези светлини добавят драматизъм и елегантност към градината, като същевременно повишават безопасността около водните съоръжения.

 

Соларни лампи

 

Захранваните със слънчева енергия лампи са екологична и рентабилна опция за градинско осветление. Те абсорбират слънчевата светлина през деня и автоматично осветяват през нощта, осигурявайки меко околно осветление без необходимост от окабеляване или електричество.

 

Чрез стратегическо комбиниране на тези видове градинско осветление, собствениците на жилища могат да създадат добре осветена външна среда, която е едновременно функционална и визуално привлекателна, подобрявайки красотата и използваемостта на техните външни пространства.