BG
BG EN
# Меню

Вътрешно осветление

Цена
Вътрешно осветление

Разнообразие от лампиони, стенни лампи, полилеи, подови лампи и пендели в различен стил подходящи за всякакъв интериор. Има няколко вида вътрешно осветление, които обикновено се използват в домовете, всяко от които служи за различни цели и допринася за цялостната атмосфера и функционалност на пространството.

 

Общо или околно осветление

Това е основният източник на светлина в стаята, осигуряващ цялостна яркост, за да осигури видимост и комфорт за ежедневните дейности. Примерите включват oсветителни тела, монтирани на тавана, вградени таванни осветителни тела, полилеи или пендели с дифузни или полупрозрачни абажури. Акцентиращото осветление се използва за подчертаване на архитектурни елементи, произведения на изкуството или декоративни елементи в стаята, добавяйки визуален интерес и драма. Примерите включват осветителни тела за картини или монтирани на стената прожектори за демонстриране на произведения на изкуството, осветителни тела или регулируеми вградени тела, за да подчертаете архитектурни детайли като колони или ниши за светяване на растения, скулптури или декоративни предмети отдолу. Декоративното осветление служи както за функционални, така и за естетически цели, добавяйки стил и индивидуалност към помещението. Тази категория включва изящни полилеи или висящи лампи, като фокусни точки във входове, трапезарии или всекидневни, декоративни аплици за стена със сложен дизайн или уникални материали, декоративни подови лампи или скулптурни осветителни тела, които служат и като произведения на изкуството. 

 

Въпреки че технически не е вид изкуствено осветление, естествената светлина от прозорци, покривни прозорци и стъклени врати е основен компонент на дизайна на домашното осветление. Той допринася за атмосферата на пространството, подобрява визуалния комфорт и осигурява ползи за здравето като повишаване на настроението и регулиране на циркадния ритъм.

 

Интелигентните системи за осветление позволяват на собствениците на жилища да контролират и персонализират осветлението си от разстояние с помощта на приложения за смартфони, гласови команди или автоматизирани графици. Тези системи често включват димируеми LED крушки, възможности за промяна на цвета и интеграция с платформи за домашна автоматизация за повишено удобство и енергийна ефективност.

 

Чрез включването на комбинация от тези видове вътрешно осветление, собствениците на жилища могат да създадат многостранна, удобна и визуално привлекателна среда, съобразена с техните специфични нужди и предпочитания.