BG
BG EN
# Меню

Спално бельо

Цена
Спално бельо

Спално бельо, спални завивки и луксозни спални комплекти. Предлагаме разнообразие от качествено спално бельо от памук, спални завивки от луксозен египетски памук, сатен, памук ранфорс, жакард и други. При нас ще откриете и луксозни спални комплекти на различни марки, като Mika, Cakvin Klein, Guy Laroche, Roberto Cavalli, Benetton Casa, Tom Tailor, Baby & Kids, Valeron и др. Спалните завивки са важен елемент от цялостния декор и завършена визия на помещението. Много често леглото играе главната роля, като център на стаята и се обръща сериозно внимание на дизайна, материала и таблата. Спалните завивки остават за накрая, като последен избор, а всъщност именно спалното бельо и правилния му подбор играят водеща роля за цялостната визия и комфорт в спалнята. Качествените завивки променят и качеството на съня. Почивката е най-важна, тъй като е предпоставка за начинът по който организма ще се възстанови. Съветваме ви да не правите компромис при избора на спални завивки. На първо място следете за качествени и естествени материи, като памук, египетски памук или лен. Друг аспект е дизайна, който трябва да е в синхрон с цялостната визия на спалнята. Мебелен магазин Елементо предлага луксозни спални завивки на доказали се във времето дизайнери и качествено спално бельо от естествени и качествени материи.

 

Избор на материи: 

 

Има няколко основни материи всяка със своите характеристики и предимства. Ето някои от най-популярните:

 

Памук: Памукът е една от най-широко използваните материи за чаршафи поради своята мекота, дишане и издръжливост.

Предлага се в различни видове, включително:

Египетски памук: Известен със своето луксозно усещане и дълги влакна, египетският памук прави чаршафите изключително меки и издръжливи. Инвестицията определено си заслужава! 


Памук Pima: Подобно на египетския памук, памук Pima е известен със своята мекота и издръжливост, което го прави популярен избор за висококачествени чаршафи.


Органичен памук: Отглеждан без използване на пестициди или синтетични торове, органичният памук е по-устойчив и екологичен вариант.


Лен: Ленените чаршафи имат уникална текстура, която става по-мека и удобна с всяко пране. Те са силно дишащи и отлично регулират температурата, което ги прави идеални за употреба, както в горещ, така и в студен климат.

 

Микрофибър: Микрофибърните чаршафи са направени от фино изтъкани синтетични влакна, обикновено полиестер или смес от полиестер и найлон. Те са известни със своята издръжливост, устойчивост  и достъпна цена. Някои хора обаче може да намерят чаршафите от микрофибър по-малко дишащи от естествените материали като памук или лен.

 

Бамбук: Бамбуковите чаршафи са изработени от бамбукови влакна, които са известни със своята мекота и влагоотвеждащи свойства. Те са естествено хипоалергенни и устойчиви на бактерии, което ги прави чудесен избор за хора с чувствителна кожа или алергии.

 

Коприна: Копринените чаршафи са луксозни и невероятно меки, с гладка, копринена текстура, която се усеща хладна на допир. Те са силно дишащи и естествено регулират температурата, което ги прави отличен избор.

 

Когато избирате материала за чаршафите си, вземете предвид фактори, като лични предпочитания, бюджет и всякакви специфични нужди или предпочитания, които може да имате, като чувствителност към определени тъкани или климатични съображения.