BG
BG EN
# Меню

Габионни лехи , стени , пейки

Цена
Габионни лехи , стени , пейки

Изработен от устойчива на ръжда и атмосферни влияния поцинкована стомана, габионът е много стабилен и издръжлив. Решетката на мрежата е направена от напречни и надлъжни жици със заваряване на всяка пресечена точка. Стабилният габион е проектиран така, че да бъде напълнен с камъни или чакъл за бързо изграждане.

Габионните легла или габионни градински легла, са градински конструкции, изградени с помощта на габионни кошници, пълни с камъни или други материали. Ето какво трябва да знаете за тях:
 
Габионни кошници: Габионните кошници са контейнери с правоъгълна телена мрежа, обикновено направени от поцинкована стомана или други издръжливи материали. Пълнят се с различни видове камъни или чакъл за създаване на стабилна и декоративна структура.
 
Конструкция: Габионните легла се изграждат чрез подреждане на габионни кошници една върху друга, за да се създаде желаната височина и форма. Кошниците обикновено са свързани или закрепени заедно с помощта на тел или скоби, за да образуват солидна конструкция.
 
Материали: Изборът на камъни или материал за пълнеж за габионни легла може да варира в зависимост от естетическите предпочитания, бюджета и наличността. Обичайните опции включват натрошен чакъл, гранит, варовик или рециклиран бетон.
 
Опции за дизайн: Габионните легла могат да бъдат проектирани в различни форми и размери, за да отговарят на специфичните нужди и предпочитания. Те могат да бъдат с правоъгълна, квадратна, кръгла или неправилна форма и могат да бъдат построени на нивото на земята или издигнати над повърхността за допълнителен визуален интерес.
 
Употребa: Габионните легла служат за множество цели в градинския дизайн и озеленяването:
 
Лехи за засаждане: Лехите с габиони могат да се напълнят с пръст и да се използват като лехи за засаждане на цветя, билки, зеленчуци или декоративни растения. Порестият характер на габионните кошници позволява дренаж, докато камъните осигуряват опора и защита за растенията.
 
Подпорни стени: Габионните легла могат да се използват за създаване на подпорни стени за предотвратяване на ерозия на почвата, наклонени пейзажи на тераси или за определяне на граници на градината.
 
Декоративни характеристики: Текстурата и естествената красота на камъните, използвани в габионните легла, могат да добавят визуален интерес и текстура към градинските пейзажи, подобрявайки цялостната естетическа привлекателност.
 
Издръжливост и поддръжка: Габионните легла са издръжливи конструкции с ниска поддръжка, които издържат добре на атмосферни влияния и условия на околната среда. Те изискват минимална поддръжка, периодично почистване и проверка, за да се гарантира целостта на телената мрежа и пълнежния материал.
 
Ползи за околната среда: Леглата с габиони са екологично чисти и устойчиви решения за озеленяване. Те насърчават дренажа, намаляват ерозията на почвата, осигуряват местообитание за малки животни и насекоми и могат да бъдат пълни и с рециклирани материали.
 
Като цяло габионните легла са многофункционални и привлекателни градински елементи, които придават характер, функционалност и красота на външните пространства. Независимо дали се използват за засаждане, задържане или декоративни цели, габионните легла предлагат уникално и трайно решение за озеленяване.